Wat voor groentype ben jij?

Wat voor groentype ben jij?

Woon jij straks middenin het groen aan het historische carré, aan de spiegelvijver of tussen weelderige bloemenvelden, boomgaarden, moestuinen en fruittuinen? Landgoed Voorlei bestaat straks uit acht verschillende sferen, ontworpen door meerdere architecten, erfgoedspecialisten en landschapsarchitecten. Elk deel krijgt een eigen signatuur en identiteit. Een mooie symbiose tussen landschap en architectuur.

Deelgebieden

9
deelplannen

Het Entreegebied

Het Entreegebied

Het entreegebied aan de Veursestraatweg brengt je bij een royaal gazon met rijen statige lindes. Het geeft je direct het gevoel onderdeel te zijn en je voelt je er gelijk thuis. Je proeft de rijke historie van het landgoed: het erfgoed, de monumentale bomen, de grandeur, de waterpartijen. De poortgebouwen maken het landgoed herkenbaar vanaf de Veursestraatweg.

Duivenhof

Duivenhof

In een weelderig groen, geborgen hof aan een bloemenweide met bomen, ligt de ‘Hulp en Heil’-kerk. Een gemeentelijk monument dat wordt getransformeerd tot eerstelijns zorgcentrum. In de voorruimte van de kerk is gereserveerd voor daghoreca met een zomers terras. Daar staat nu de mobiele barista van Hans en Jacqueline Hendriks.

Vlietzicht

Vlietzicht

Wonen aan de rand van de vijver met wijds uitzicht over het water, de weide erachter en richting de Vliet. Achter het hoofdgebouw Vlietzicht komen twee gebouwen met grondgebonden woningen. Een gemeenschappelijk binnentuin geeft toegang tot de woningen en hier kun je ook parkeren. 

Het Carré

Het Carré

Het Carré is het kloppend hart van Landgoed Voorlei. Van buiten een monumentale en robuuste uitstraling, maar binnen in het Carré intiem en gezellig met woningen rondom knusse pleintjes, in groene hofjes, steegjes en straatjes met geveltuinen, Delftse stoepen, klimplanten en verrassende doorkijkjes. Het Carré voelt als een klein dorp waar iedereen elkaar kent.

De Pauwentuin

De Pauwentuin

Het statige landhuis met circa 23 exclusieve appartementen is het pronkstuk in een romantisch landschap. Hier leef je midden in de natuur met een vlindervijver, natuurlijke oevers, overhangende bomen, weelderige struiken, slingerende wandelpaden, schilderachtige doorkijkjes en pittoreske bruggetjes.

De Boomgaard

De Boomgaard

Geniet van de prachtige bloesem in het voorjaar en de geur van vers fruit in de zomer. Hier woon je op een erf tussen de fruitbomen. De 'woonschuren' liggen aan het collectief groen van de boomgaard. Samen met je buren gebruik je deze groene omgeving en zorgen jullie indien gewenst gezamenlijk voor het groenonderhoud. Ideaal voor gezelligheidszoeker én groene vingers.

Het Lint

Het Lint

De boerderijwoningen langs deze laan zijn een knipoog naar de boerderijen die van oudsher op landgoederen zijn te vinden. De huizen hebben een erfafscheiding van hagen, heggen en houtwallen. Hier woon je echt buiten.

Huizen aan de Vijver

Huizen aan de Vijver

Statige spiegelvijver, strak gemaaid gazon en fiere appartementenblokken met circa 31 luxe appartementen omsloten door een robuuste bosrand en het lindencarré. Hier domineren rust, ruimte en rechte lijnen die alleen doorbroken worden door de oude bomen.

De Lijtweg

De Lijtweg

Wat is een landgoed zonder stallen? Een karrespoor leidt door een landschap met scheefstaande elzen en fluitenkruid in de bermen naar karakteristieke hoeves met collectieve buitenruimte, stallen en garages. Ideaal voor paardenliefhebbers.