Uniek wonen op Landgoed Voorlei

Wonen in een tuin van dertig hectare die je zelf niet hoeft te onderhouden. Met gemiddeld 1.000 m² groen per woning is Landgoed Voorlei ongekend groen en absoluut uniek in Nederland. Wonen op Landgoed Voorlei is een voorrecht.

Wonen in het groen: van grandeur tot romantiek

Landgoed Voorlei tussen Leidschendam en Voorschoten sluit aan op de historische landgoederenzone. Een bosrijke omgeving tussen Vliet en duinrand waar welgestelden in de zeven- en achttiende eeuw hun buitenplaatsen optrokken. Geïnspireerd op deze Hollandse landschapsarchitectuur krijgt Landgoed Voorlei enerzijds de grandeur van de classicistische stijl uit de zeventiende eeuw met haar strakke symmetrie en geometrische vormen. Maar ook door de imposante lanen, een carré van lindes, heggen en hagen, sloten en een vijver. Anderzijds komt er de romantische Engelse tuinstijl uit de achttiende eeuw waar je kunt dwalen langs kronkelpaadjes en wegdromen bij doorkijkjes, overhangende takken, beken en bruggetjes.

Een parklandschap van ruim dertig hectare met straks zo’n 325 woningen verdeeld over negen verschillende groensferen, ieder met een eigen karakter en architectuur. Ideaal gelegen tussen Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Hier woon je heerlijk buiten én dichtbij de stad.

 

Bekijk de 9 deelgebieden

Voordelen

5 Belangrijkste voordelen

1

Wonen in een tuin van dertig hectare die je zelf niet hoeft te onderhouden. Met gemiddeld 1.000 m2 groen per woning is Landgoed Voorlei ongekend groen en absoluut uniek in Nederland.

2

Negen verschillende groensferen ieder met een eigen karakter en architectuur maken van Landgoed Voorlei een echte buitenplaats waar je middenin het groen heerlijk rustig en vrij woont. 

3

Buiten wonen dichtbij de stad, ideaal gelegen tussen Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Rotterdam. Ook is er een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. En een fietsaansluiting op de landgoederenroute. 

4

Landgoed Voorlei krijgt een rijk gevarieerd aanbod aan woningen in verschillende prijsklassen.

5

Landgoed Voorlei is duurzaam wonen. De woningen zijn uitermate duurzaam en conform BENG, Bijna Energie Neutraal Gebouwd, met energielabel  A+++ en de mogelijkheid om energieneutraal te wonen.

Duurzaamheid

Duurzaam wonen

Duurzaam en energiezuinig wonen

Landgoed Voorlei is uitermate duurzaam wonen. De woningen zijn conform BENG, Bijna Energie Neutraal Gebouwd, met energielabels A+++. Hoogwaardige isolatie en energiezuinige installaties, waaronder een Warmte-Terug-Win-systeem, beperken het energieverbruik. Als bewoner kun je bovendien kiezen voor extra zonnepanelen met oog op het milieu en de energielasten. Bewoners genieten niet alleen van een structureel lage energierekening, maar ook van maximaal comfort met een aangenaam binnenklimaat met vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer.

In de architectuur is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die duurzaam zijn en weinig onderhoud vragen. Ook in de openbare ruimte is rekening gehouden met actuele klimaatvraagstukken, zoals voldoende waterberging voor een goede afwatering en opvang van overtollig regenwater. De grondgebonden woningen beschikken waar mogelijk over een eigen regenton. En de gemeenschappelijke carport van De Boomgaard over een groen sedumdak voor de waterbuffering. Bestaand groen en herbeplanting zal hittestress voorkomen en zorgen voor verkoeling.

 

 

Biodiversiteit

Landgoed Voorlei zet maximaal in op biodiversiteit met volwassen groen en de aanplant van een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen. Duurzame bomen met een lange levensduur, zoals eiken, beuken en kastanjes die kunnen uitgroeien tot karakteristieke bomen en imposante lanen. De enorme variatie aan groen trekt een even grote variëteit van dieren aan die hier voedsel en broedplaatsen vinden. Hierbij helpen we de natuur een handje met nestkasten, onder andere in de gevels, en insectenhotels. Zo ontstaat er een ecosysteem waarin mensen, maar ook dieren zich thuis voelen.

Landgoed Voorlei is nu al een thuis voor insecten, kikkers, de Rode Eekhoorn en verschillende vogelsoorten.

Autoluw

Er is slechts bestemmingsverkeer, het groen heeft voorrang op Landgoed Voorlei. Auto’s staan zo veel mogelijk uit het zicht geparkeerd. Zo is er ruim baan voor voetgangers en fietsers met een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Op het landgoed kun je gebruik maken van laadpalen en op termijn ook van deelmobiliteit.