Aanplant bomen

Dit jaar worden er op vier plekken bomen aangeplant op Landgoed Voorlei volgens het plan van de landschapsarchitecten van West 8 urban design & landscape architecture uit Rotterdam. De bomen die worden aangeplant, sluiten aan bij de kwaliteit en grandeur van de beoogde landgoed-uitstraling, zoals deze van oudsher in de omgeving te vinden zijn. Dus geen populieren, maar duurzame bomen met een lange levensduur die kunnen uitgroeien tot karakteristieke bomen en imposante lanen.

Direct rechts van de entree komt een dichte aanplant met een mix van wel dertig verschillende boom- en struiksoorten, zoals eiken, beuken, elzen, lindes, kastanjes, kersenbomen, maar ook struiken zoals rododendrons. De dichte aanplant stimuleert een gezonde en snelle groei.

Verderop doorkruist de Frekeweg het entreegebied. Het linkerdeel van deze weg krijgt ook eenzelfde aanplant met elzen zoals die al in het rechterdeel langs deze weg staan. Daarmee wordt het meer één geheel. Aan de Lijtweg langs de oprijlaan naar de hoeves wordt een laantje met haagbeuken geplant van vier tot zes meter hoog die kunnen uitgroeien tot wel twintig meter. Tot slot komt er een beukenlaan langs het Zwarte Pad aan de rand van het gebied. 

up