Wonen op Landgoed Voorlei

Duurzaam wonen
in een groene oase vol historie

Met de uitstekende voorzieningen van Leidschendam-Voorburg en Wassenaar om de hoek en de binnenstad van Den Haag op een kwartiertje rijden, is wonen op het groene Landgoed paradijselijk. Een oase van rust, dichtbij winkels, musea en cafés.

Een gemeenschap met een groen hart

Tussen de oude bomen en waterpartijen, bouwen we samen aan een gemeenschap die ruimte biedt aan jong en oud, starter en gezin, mensen met een grotere én een kleinere portemonnee. Het plan vormt een mix van koopwoningen en -appartementen van het hoge segment en middensegment tot eengezinswoningen en sociale woningen. Het plan komt hiermee tegemoet aan de enorme behoefte aan woningen. Een inclusieve, diverse gemeenschap in een groen hart, dát is wonen op Landgoed Voorlei.

Sporten, spelen en ontspannen in gedeelde buitenruimte

Het groen van het landgoed is in zijn huidige staat al mooi, maar wordt met de realisatie van het ontwerp van landschapsarchitect West 8 nog mooier. Het nieuwe ontwerp is met veel respect voor de natuur ontwikkeld. Met de natuurlijke rijkdommen die bij het landgoed horen – van planten en bomen, bloemen en kruiden, tot insecten, vogels en vleermuizen – wordt in de nieuwe situatie rekening gehouden. We bouwen bovendien energiezuinig en duurzaam. Zo worden alle woningen in de nieuwbouw gasloos verwarmd.

Een duurzaam landgoed, gericht op de toekomst

In totaal werken zeven verschillende architectenbureaus aan de ontwerpen voor de woningen. Met groot gevoel voor het erfgoed en de bestaande gebouwen – denk bijvoorbeeld aan materiaalkeuze en esthetiek – ontstaat een kwalitatief hoogwaardig woongebied. Een ‘buurtschap’ tussen de boomgaarden of juist een appartement met wijds uitzicht; elk cluster van woningen krijgt een eigen karakter, maar houdt tegelijkertijd rekening met dat van de totale ‘familie’. Eenheid in verscheidenheid, dat is de rode draad.

Hoogstaande architectuur die verrast en verbindt

De nieuwe woningen liggen in een zee van – grotendeels openbaar toegankelijk – groen. De groene buitenruimte wordt gedeeld; nieuwe bewoners en bezoekers komen elkaar tegen onder de oude bomen of aan de waterkant. Zo onderstreept het plan het belang van de gemeenschap en ontmoeting.

Onze experts over het plan

Over de toekomst van Landgoed Voorlei

Ontdek de andere thema’s