Your Nature. Your Home

Duurzaamheid als vanzelfsprekendheid

Landgoed Voorlei is uitermate duurzaam wonen. De woningen zijn conform BENG, Bijna Energie Neutraal Gebouwd, met energielabels A+++. Hoogwaardige isolatie en energiezuinige installaties, beperken het energieverbruik.

De voordelen van nieuwbouw

Energiezuinig wonen

Landgoed Voorlei is bijzonder duurzaam wonen. Alle woningen zijn zeer duurzaam, variërend van bijna tot zeer energieneutraal. Hierdoor profiteer je van een lagere energierekening en van financiële voordelen zoals korting op de hypotheekrente en de mogelijkheid om extra te lenen.

In de architectuur van de woningen wordt veelal rekening gehouden met klimaatinclusiviteit zoals het toevoegen van nestkasten en regentonnen. In het ontwerp van het landgoed wordt aandacht besteed aan een variëteit van groen, water, infrastructuur en voorzieningen.

Openbaar gebied

Ook in de openbare ruimte is rekening gehouden met actuele klimaatvraagstukken, zoals voldoende waterberging voor een goede afwatering en opvang van overtollig regenwater. De grondgebonden woningen beschikken waar mogelijk over een eigen regenton. En de ruime gemeenschappelijke carport van De Boomgaard over een groen sedumdak voor de waterbuffering.

Bestaand groen en herbeplanting zal hittestress voorkomen en zorgen voor verkoeling.

Hier leef je
samen met
de natuur

Biodiversiteit

Landgoed Voorlei zet volledig in op biodiversiteit met volwassen groen en de aanplant van een grote verscheidenheid aan planten, struiken en bomen. Er worden duurzame bomen met een lange levensduur geplant, zoals eiken, beuken en kastanjes, die kunnen uitgroeien tot karakteristieke bomen en imposante lanen. De enorme variatie aan groen trekt een even grote diversiteit aan dieren aan, die hier voedsel en broedplaatsen vinden. We helpen de natuur een handje met nestkasten, onder andere in de gevels, en insectenhotels. Zo ontstaat er een ecosysteem waarin zowel mensen als dieren zich thuis voelen.

Autoluw

Er is slechts bestemmingsverkeer, het groen heeft voorrang op Landgoed Voorlei. Auto’s staan zo veel mogelijk uit het zicht geparkeerd. Zo is er ruim baan voor voetgangers en fietsers met een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Op het landgoed kun je gebruik maken van laadpalen en op termijn ook van deelmobiliteit.

Tot wel 0.65% korting op je hypotheek!

A+++”+” WONEN

Rabobank stimuleert energiezuinig en duurzaam wonen. En dat belonen we. Koop je een milieuvriendelijke en duurzame woning op Landgoed Voorlei? Dan krijg jij een extra duurzaamheidskorting van 0.15%. Bekijk meer informatie op rabobank.nl/duurzaamheidskorting om de voorwaarden te bekijken.

Omdat Landgoed Voorlei buitengewoon duurzaam is, heeft de Rabobank ook nog de mogelijkheid om de groenhypotheek aan te bieden. Dit betekent extra rentekorting van 0.5% en meer leencapaciteit. Zie voor meer informatie over de Rabobank Groenhypotheek: rabobank.nl/groenhypotheek.