Wonen in Leidschendam-Voorburg.

Uniek wonen op Landgoed Voorlei

Wonen in een tuin van dertig hectare die je zelf niet hoeft te onderhouden. Met gemiddeld 1.000 m² groen per woning is Landgoed Voorlei ongekend groen en absoluut uniek in Nederland. Wonen op Landgoed Voorlei is een voorrecht.

Van grandeur tot romantiek

Wonen in het groen

Landgoed Voorlei tussen Leidschendam en Voorschoten sluit aan op de historische landgoederenzone. Een bosrijke omgeving tussen Vliet en duinrand waar welgestelden in de zeven- en achttiende eeuw hun buitenplaatsen optrokken. Geïnspireerd op deze Hollandse landschapsarchitectuur krijgt Landgoed Voorlei enerzijds de grandeur van de classicistische stijl uit de zeventiende eeuw met haar strakke symmetrie en geometrische vormen.

Hier woon je heerlijk buiten én dichtbij de stad.

In gesprek met Edzo Bindels

Stedenbouwkundige en partner bij West 8 landscape architecture

“Op Landgoed Voorlei woon je op een landgoed. Dat is echt iets anders dan wonen in een groene omgeving. De verschillende groensferen op het landgoed zorgen voor een rijke groenbeleving met mooie vergezichten en verrassende doorkijkjes. De monumentale entree met de imposante bomenlaan. De boomgaard met diverse fruitbomen als kers, peer of appel. Een moestuin en een kruidentuin. Een statige siervijver en een romantische bosvijver. Uitgestrekte bloemenweides, bossen en struikgewas. Landgoed Voorlei wordt een kwalitatief hoogwaardig landgoed dat de kwaliteit van historische landgoederen in de directe omgeving evenaart en op sommige punten zelfs overtreft. Een voorrecht om te wonen.”

“Groen wordt met de jaren alleen nog maar mooier.”

“Een landgoed dat we met trots kunnen doorgeven aan volgende generaties. Naast de volwassen, karakteristieke bomen die er nu al staan, investeren we in duurzame aanplant van bomen, zoals eiken, beuken en kastanjes. We zorgen voor uitstekende groeicondities door met hoogteverschillen te zorgen dat wortels droog staan en voldoende zuurstof krijgen. We gaan sloten en watergangen herstellen voor een goede afwatering en de opvang van regen. Bomen die goed kunnen wortelen, krijgen een grotere kruin en worden ouder. Groen wordt met de jaren alleen maar mooier. We maken een ecosysteem waarin insecten, kikkers en reigers, maar ook de specht, de uil, de boomklever en de sperwer zich thuis voelen.”

“Landgoed Voorlei is een voorrecht om te wonen.”

Edzo over de groengebieden

Wonen aan een statige lindelaan of middenin de geurige bloemenweide van een boomgaard? Aan een strakke spiegelvijver of in een romantisch landschap met bruggetjes en verrassende doorkijkjes? Een imposante locatie langs de Veursestraatweg of aan een rustige, landelijke laan aan de rand van het landgoed? Een landgoed waar elke gebied een andere sfeer ademt, zo zijn eigen kwaliteiten en charme heeft en samen een harmonieus geheel vormen.

Wandel met Edzo door de verschillende groensferen

“Straks kom je bij de statige entree van Landgoed Voorlei met de imposante lindelaan. Bij de bomenweide buig je af naar een elzenlaan. Een bos met rododendrons brengt je bij Huis aan de Vijver met een strak gemaaid gazon en Interview Architect een indrukwekkende spiegelvijver met de reflectie van kleurrijke kastanjes, eiken en beuken. Via de bomenlaan met rijen lindes loop je door naar het Carré, een besloten buurtschap met kruidentuinen omzoomd door lage buxushagen met her en der verspreid wat moerbeibomen.

Steek door naar de Pauwentuin. Een romantisch landschap met kronkelpaden, een bosvijver, overhangende bomen, bruggetjes en schilderachtige doorkijkjes. Sla af en volg de beukenlaan met uitzicht op de weides. Een bospad links brengt je via een bruggetje in de Boomgaard met de talrijke fruitbomen.

Tot slot kom je in Het Lint een rustig gelegen landelijke laan met eiken aan de rand van Landgoed Voorlei. Vandaar kun je nog uren wandelen in het groen, want via Buitenplaats Noorthey kom je bij het landgoed van Kasteel Duivenvoorde en nog iets verder bij de Koninklijke Landgoederen De Horsten met landhuis Eikenhorst waar Koning Willem- Alexander met zijn gezin tot 2019 heeft gewoond.”

Elk gebied ademt

zijn eigen sfeer

Veursestraatweg 185, Leidschendam

Kom sfeer proeven bij
In de Bonen

Sinds 1 april jl. heeft Brasserie In de Bonen haar deuren geopend op haar nieuwe locatie in Het Carré. Een heerlijke plek om even neer te strijken. Sfeervol ingericht met een fris interieur en natuurlijke materialen. Het voorjaar is aangebroken. De natuur ontwaakt en de zon breekt door. Je kunt heerlijk midden op dit prachtige landgoed genieten op het terras van In de Bonen.

Openingstijden:
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
10:00 - 16:00
Donderdag
10:00 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 16:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
10:00 - 16:00

4 belangrijkste voordelen

1

Uniek wonen in een dertig hectare grote tuin zonder onderhoud, met 1.000 m2 groen per woning.

2

Gevarieerd woningaanbod in verschillende prijsklassen. 

3

Deelgebieden met hun eigen identiteit vormen samen één landgoed.

4

De bouw is gestart voor deelgebieden het Lint en de Boomgaard.